AJÁNLÁSOK

Wellness

Legyünk frissek, üdék, kívánatosak

Életmód

Gyógynövények

Betegségek

Táplálkozás

Wellnes Szállás

Testápolás

Utolsó kommentek

A csokoládénak jótékony hatása is van

2008.05.30. 09:28 welltina



A csokoládé újabb jótékony hatását bizonyították be amerikai kutatók, akik szerint az étcsokoládé fogyasztása jelentősen csökkenti a koleszterinszintet.

Dr. John Erdman, az egyetem élelmiszer- és táplálkozástudományi professzora szerint a csokoládé jótékony hatását nagyrészt a hozzáadott növényi szteroloknak és a kakaóban található flavanoloknak köszönheti.

A kutatásban enyhén magas koleszterinszinttel és vérnyomással rendelkező önkéntesek vettek részt. A jelentkezőket két csoportra osztották: az egyik csoport szterollal dúsított csokoládét kapott, a másik csak sima étcsokoládét. A csoportok tagjainak koleszterinszintjét, vérnyomását, testtömegét és szívműködését nyolc héten keresztül kísérték figyelemmel.

A nyolchetes „csokoládé-kezelés” alatt a résztvevők koleszterinszintje jelentősen csökkent, különösen a szterollal dúsított csokoládét fogyasztók csoportjában: itt az összkoleszterinszint átlagosan 2%-kal, a „rossz” koleszterinnek nevezett LDL szintje pedig 5,3%-kal volt alacsonyabb a kutatás végén.

Forrás: vital.hu


Vajon mennyi csokoládét ettek meg naponta?

És ez terápia nem okoz súlytöbbletet? 


Szólj hozzá!

Címkék: életmód csokoládé koleszterin flavon flavonoid koleszterinszint szterol

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnes.blog.hu/api/trackback/id/tr58494635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása