AJÁNLÁSOK

Wellness

Legyünk frissek, üdék, kívánatosak

Életmód

Gyógynövények

Betegségek

Táplálkozás

Wellnes Szállás

Testápolás

Utolsó kommentek

A zeller segíthet az Alzheimer kór leküzdésében

2008.05.19. 20:29 welltina

A zellerrel az Alzheimer-kór ellen

 

A zeller nemcsak a fogyókúrában segít, de a mentális egészség megőrzésében is kulcsfontosságú szerepe lehet a zöldségfélének - állapították meg tudósok.

Kutatások szerint a zeller összetevői az Alzheimer-kór és más degeneratív betegségek leküzdésében is segíthetnek. Két flavonoid, a luteolin és a diozmin ugyanis megakadályozza annak a gyulladásnak a kialakulását, amely az agysejtek sorvadásához és elhalásához vezet.

Los Angeles-i kutatók állatkísérletekkel igazolták, hogy a zellerben lévő anyagok révén csökkenthető a béta-amiloid nevű fehérje szintje, ami az Alzheimer-kórral hozható kapcsolatba.

A zeller lelassíthatja az agyi betegségek lezajlásának folyamatát, így pedig egyre több bizonyíték van arra, hogy "szuperzöldségnek számít" a zöld paprika és a kamilla mellett, amelyek szintén tartalmazzák az említett anyagokat.

Terrence Town, a kutatás egyik vezetője kiemelte: a vizsgálatok még kezdeti fázisban vannak, és csak állati kísérletekre alapulnak.

Forrás: inforádió.hu

Szólj hozzá!

Címkék: életmód zeller alzheimer kór

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnes.blog.hu/api/trackback/id/tr81476837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása