AJÁNLÁSOK

Wellness

Legyünk frissek, üdék, kívánatosak

Életmód

Gyógynövények

Betegségek

Táplálkozás

Wellnes Szállás

Testápolás

Utolsó kommentek

Táplálkozási szakértők szerint levegő hozzáadásával csökkenthető az ételek kalóriatartalma.

2008.01.25. 12:50 welltina

Két csoportot kértek fel, a kutatók, hogy fogyasszanak annyi sajtos chipset, amennyit csak bírnak, annyi különbséggel, hogy az egyik csoport normál chipset evett, míg a másik csoport levegővel felfújt változatot. Az eredmény érdekes: az utóbbi csoport tagjai annak ellenére, hogy többet ettek, mégis átlag, 21 % kevesebb kalóriát fogyasztottak el.

„Be tudjuk csapni magunkat és érzékeinket, hogy azt higgyük, többet ettünk azáltal, hogy megnöveltük az étel méretét, eközben pedig kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe."- mondta a kutatás vezetője, Barbara Rolls a Pennsylvania Állami Egyetemről.

Érdemesebb puffasztott, szabálytalan formájú gabonaféléket fogyasztani, ha diétázunk, mint a sűrűbb, szorosan csomagolt változatokat – javasolják a kutatók.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnes.blog.hu/api/trackback/id/tr83310398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása