AJÁNLÁSOK

Wellness

Legyünk frissek, üdék, kívánatosak

Életmód

Gyógynövények

Betegségek

Táplálkozás

Wellnes Szállás

Testápolás

Utolsó kommentek

A dohányzás káros hatással van a látásra

2008.01.19. 14:50 welltina

A Wisconsini Orvosi és Közegészségügyi Egyetem kutatói végeztek vizsgálatokat, a dohányzás látóidegekre gyakorolt hatását különböző retinavizsgálatokkal mérték.

"Végeredményben kijelenthető, hogy a dohányzás, sok egyéb káros hatása mellett a szemünk világára is veszélyes, ugyanis egyértelműen növeli a makuláris degeneráció kialakulásának esélyét" - nyilatkozta Dr. Klein.

Makuladegeneráció: a látóideg vagy a retinán lévő makula, az éleslátás helyének károsodása, és az egyik leggyakoribb időskori látászavar.

A cikk a Médiapresst idézi: A dohányzás csökkenti a szervezet antioxidáns-szintjét, valamint a szem vérellátását is rontja, így növelve a betegség kialakulásának esélyét.



 

Már van egy készülék, a Biophotinic Scanner, mellyel megmérethetjük az antioxidáns szintünket, 5 perc az egész vizsgálat.

Tehát már van rá mód, hogy rendszeresen ellenőriztessük, tanácsot kérjünk, és annak ismeretében tegyünk is az egészségünkért.



Szólj hozzá!

Címkék: dohányzás életmód látás antioxidánsszint

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnes.blog.hu/api/trackback/id/tr97303287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása